ADVENTURE FESTIVAL VLAŠIĆ 2011

Dana 15.07.2011., sa početkom u 12:00 sati na Vlašiću, održat će se prvi BIH ADVENTURE FESTIVAL VLAŠIĆ 2011 - FESTIVAL AVANTURISTIČKIH SPORTOVA. Festival će trajati tri dana, do 17.07.2011.

Ciljevi prvog BiH ADVENTURE FESTIVALA su promocija turizma na otvorenom, kao aktivnog vida odmora i zdravog načina života na turističkim destinacijama u BiH, promocija ponude turističkih operatera, promocija uloge javnih institucija i organizacija civilnog društva u razvoju turizma, edukacija turističkih djelatnika o najnovijim trendovima u turističkoj branši, te jačanje svijesti javnosti o zaštiti okoliša.

Festival je zamišljen kao neprofitabilni događaj edukativno-zabavnog karaktera, iniciran od strane entuzijasta, profesionalaca i zaljubljenika u prirodu, sport i zdrav način života. Tokom trajanja Festivala predviđeni su okrugli stolovi na temu turizma na otvorenom u BiH, kao i prezentacija različitih klubova ekstremnih sportova i udruženja (demonstracija paraglajding i tandem letova, hiking i tracking ture, paintball, Bmx i skateboard akrobacije, prezentacija quad vozila i mountain bicikala). Planirano je i održavanje takmičenja u izradi grafita na temu „MOJA OKOLINA“. U večernjim satima na mjestu održavanja Festivala (plato ski lifta) predviđen je bogat zabavni program koji uključuje nastup DJ-eva i projekciju filmova.

Učestvovanje na festivalu je besplatno, a za najbolje su predviđene i bogate nagrade. Prijava učesnika se vrši slanjem zahtjeva na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Do sada je učestvovanje na festivalu potvrdilo preko 200 firmi, organizacija, klubova i zainteresiranih pojedinaca, a očekuje se i dolazak oko 10 000 posjetitelja.

Za sve zainteresovane, organizator je obezbijedio i besplatan prevoz iz Sarajeva, Zenice, Viteza i Travnika.

Za više informacija pratite nas putem naše Facebook stranice